Het eerste Zwerfstenen Beelden Symposium  – Art in Stone, 2002

De bedoeling van het eerste internationale zwerfstenen beeldensymposium was om met zwerfstenen vier beelden te maken voor speciale plekken in het landschap. Ze dienen een duurzaam karakter te hebben en op hun beurt mogelijk gedurende vele jaren tot de verbeelding te blijven spreken. Termen voor deze organische stenen beelden zijn `landschapstempels`, `markeringsbeelden` of `acupunctuurbeelden`.

Met deze begrippen verwijzen we naar de gelaagde sociaal-geografische geschiedenis van het oeroude Drentse landschap, wat weer deel uitmaakt van een groot Drents Plateau.

Zwerfsteen Beeldhouwers Symposium – Art in Stone vond van 24 mei t/m 7 juli 2002 in Exloo plaats.

Het was een multidisciplinair project, met vele verschillende activiteiten voor uiteenlopende doelgroepen. De gemeente Borger – Odoorn wordt in 2002, door toedoen van een open en stimulerende communicatie tussen actieve burgers en bestuur, de eerste Culturele Gemeente in Drenthe. De creatieve initiatiefnemers wonen in de gemeente, dus wat ligt er meer voor de hand dan dat het eerste internationale zwerfstenen beeldensymposium in Exloo plaats vond.

Werkplaats van het eerste zwerfstenen beelden symposium – Art in Stone in Exloo, 2002.

Werkplaats/workstage zandafgraferij: Kremer Zand bv, Buinerweg 15a, 7875 TC Exloo

de voorbereiding
week 1
week 2
week 3
week 4
week 5
week 6
de ‘bivak’
de afsluiting

Eerste internationale zwerfstenen beeldensymposium –Art in Stone, Exloo

Deelnemende kunstenaars:

  • Dorsten Diekmann, Lemgo (D)
  • Ton Kalle, Amsterdam
  • Joachim Karbe, Altkünkendorf / Uckermark (D)
  • Rob Schreefel, Amsterdam